Tomáš Prouza
Češi šetří a mění stravovací návyky. Polední menu v Praze už stojí přes 220 korun
Oběd u počítače nebo krabička z domova. Lidé šetří a mění stravovací návyky. Polední menu v restauracích si nedopřávají tak často, popřípadě vynechávají polévku a nápoje. Podle nových údajů Food Barometru průměrné ceny obědů v restauracích šplhají až ke dvěma stům korunám. V Praze je ještě dráž.
🚩 Proč je to důležité: Vynechání oběda má neblahé dopady na veřejné zdraví, onemocnění spojená s nezdravým životním stylem stojí za 60 procenty všech úmrtí.
Jít do hloubky (3 min čtení)EET vrátíme do roka, říká Havlíček. Schillerová odmítá výjimky
Místopředseda ANO Karel Havlíček potvrdil serveru Publico, že pokud se jeho hnutí dostane po říjnových volbách k moci, neplánuje zvyšovat daně ani zavádět nové. Podle něj stačí jen lépe vybírat ty stávající. Chce proto znovu zavést elektronickou evidenci tržeb. A popisuje časový rámec.
🚩 Proč je to důležité: Šéfka poslaneckého klubu ANO a bývalá ministryně financí Alena Schillerová si přeje, aby nová verze EET byla co nejširší a s minimem výjimek. Povinnost evidovat tržby by tak znovu dopadla nejen na firmy, ale třeba i řemeslníky.
Jít do hloubky (4 min čtení)