stravování
Pizza válcuje svíčkovou. Čechům chutná v Itálii víc než doma, propadlo i Chorvatsko

Víc než knedlíky a vepřové se zelím si Češi užijí pizzu, pastu či parmskou šunku. Podle nového průzkumu agentury Czech Tourism se s velmi malým předstihem před domácí stravou umístila kuchyně na Apeninském poloostrově.
🚩 Proč je to důležité: Znalost gastronomických preferencí a obliby lokálních produktů je důležitá pro restauratéry, podnikatele v cestovním ruchu i pro oblast zdravotnictví. Výběr pokrmů ovlivňuje zdraví populace.
Jít do hloubky (2 min čtení)Revoluce ve školních jídelnách: Méně soli, cukru i polotovarů

Filé s mlékem. Polévky z pytlíku. Džus místo ovoce. Tomu by od září měl být ve školních jídelnách konec. Díky chystané novele by se žáci mohli dočkat kuchyně, která se přibližuje stravování 21. století. Některým krajům ale pravidla přijdou moc přísná.
❗Proč je to důležité: Ve školních jídelnách se denně stravuje asi 1,5 milionu dětí. V populaci výrazně přibývá těch obézních.
Jít do hloubky (3 min čtení)